Trainen op de werkplek

Uit onderzoek van het ministerie van Sociale zaken en Werkgelegenheid is gebleken dat bedrijfshulpverleners een training in de eigen werkomgeving moeten krijgen. Niet geheel vreemd: bij een calamiteit moeten de bedrijfhulpverleners optreden in die werkomgeving.

BHV-Mobile.nl heeft hierop ingespeeld door een aantal mobiele trainingscentra te ontwikkelen. Onze mobiele trainingscentra zijn volwaardige vervangers van de statische trainingslocaties, met als grote voordeel dat ze op de werkplek aanwezig zijn. BHV-Mobile.nl was het eerste opleidingsinstituut die het mogelijk maakt om met een mobiel trainingscentrum op eigen locatie te kunnen trainen.

Mobiel Trainingscentrum (MTC)

De verschillende mobiele oefencentra hebben alles in zich dat een statisch oefencentrum ook heeft. Het is flexibel in te delen, is ieder jaar anders van indeling waardoor de cursisten gemotiveerd blijven. Er zijn gangenstelsels, brandhaarden en alle componenten die een gebouw ook heeft zoals noodverlichting, toedraaiende en afdraaiende deuren al dan niet voorzien van een slot of panieksluiting en blustoestellen. In elke ruimte kan rook worden gecreëerd, het MTC is voorzien van een brandmeldinstallatie met ontruimingsalarm, diverse nooduitgangen, ruimtes met sprekende slachtofferpoppen en reanimatieapparatuur. Er kan worden geoefend met de meest voorkomende blusmiddelen (water, schuim, Co2). Daarnaast beschikt het MTC over een interne kleedkamer met overalls, handschoenen, helmen en laarzen. Voor ieder situatie is er trainingsmateriaal aanwezig. Kortom, een compleet trainingscentrum bij u voor de deur!

Share This